Blog

σκοπός δημιουργίας του εργαστηρίου

σκοπός δημιουργίας του εργαστηρίου

Το θεατρικό εργαστήρι «παιδιά επί σκηνής» είναι ένα εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης, μάθησης και δράσης για παιδιά, έφηβους κι ενήλικες.



Σκοπός δημιουργίας του εργαστηρίου αλλά κι ο κύριος άξονας γύρω από τον οποίον περιστρέφονται οι δραστηριότητές του είναι το παιδί – δημιουργός.

Τα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τη χαρά της ενεργής συμμετοχής θ’ ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τις δεξιότητές τους, θα βιώσουν και θα εκφράσουν τα συναισθήματά τους, θα δημιουργήσουν και θα συνεργαστούν ενισχύοντας έτσι την αυτοεκτίμησή τους.

Χρησιμοποιώντας το θέατρο και τα εργαλεία του θα πειραματιστούν με το σώμα, τις αισθήσεις, τη φαντασία. Με την ασφάλεια που εξασφαλίζει ο «ρόλος» θα εκφράσουν αναστολές και φοβίες, συναισθήματα κι επιθυμίες. Με τη σωματική έκφραση, τις παντομίμες, τους αυτοσχεδιασμούς, χωρίς απαραίτητα τους κώδικες του προφορικού λόγου, θα εκφραστούν με μεγαλύτερη άνεση τα πιο εσωστρεφή παιδιά. Με τα φωνητικά παιχνίδια θα βελτιώσουν το λεξιλόγιο τους και θα αναπτύξουν την ευφράδεια του λόγου τους. Με τα ομαδικά παιχνίδια θα συνεργαστούν, θα υποχωρήσουν, θα επικοινωνήσουν βιώνοντας την έννοια της φιλίας.

Τα «παιδιά επί σκηνής» είναι παιδιά που αγαπούν τα παραμύθια, δε φοβούνται τα όνειρα κι έχουν περίσσιο ταλέντο για να φτιάξουν τον κόσμο όπως τον θέλουν. Ως ομάδα, εμψυχωτές και γονείς, στεκόμαστε αρωγοί στη φυσική ικανότητα των παιδιών να χαίρονται και να δημιουργούν. Ενθαρρύνοντάς μας ν’ «ανακαλύψουμε» όλα όσα ξέρουμε από την αρχή, να κάνουμε τη γνώση μας όνειρο και να μη φοβόμαστε «τους δράκους» της ενήλικης ζωής μας…

Τα ευχαριστούμε από καρδιάς…

Ραχήλ – Μαρία Αθανασοπούλου και Συνεργάτες

Πληροφορίες

Το «παιδιά επί σκηνής» είναι ένα εργαστήρι έκφρασης, μάθησης και δράσης για παιδιά, έφηβους κι ενήλικες. Δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 2000, εφαρμόζοντας τις αρχές της σύγχρονης παιδαγωγικής στους τομείς δράσης του. 

Πραξιτέλους 43, 12136 Περιστέρι
210-5747773, 694-5569273