Το εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης «παιδιά επί σκηνής» πραγματοποιεί αυτοτελή διαδραστικά προγράμματα συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ) για σχολικές ομάδες παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων – λυκείων.
Τα προγράμματα «ταξιδεύουν» στα σχολεία της Αττικής κι όλης της Ελλάδας και παρουσιάζονται με επιτυχία και σε σχολεία της Νέας Υόρκης.
Πραγματοποιούνται είτε στο χώρο του σχολείου, είτε στο χώρο μας από εμψυχωτές του θεατρικού εργαστηρίου «παιδιά επί σκηνής». Όπως επίσης μπορούν να πραγματοποιηθούν και διαδικτυακά/online.
Ημέρες παρουσίασης των προγραμμάτων Δευτέρα έως Παρασκευή, σε ημερομηνίες και ώρες που καθορίζονται από κοινού, αρκεί η ημερομηνία επιλογής σας να είναι διαθέσιμη από το εργαστήρι.
Το κάθε πρόγραμμα είναι αυτοτελές κι ολοκληρώνεται σε μία συνάντηση.
Όλα τα προγράμματα είναι διαδραστικά, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα της ενεργής συμμετοχής στην εξέλιξη και στη δράση τους. Προσφέροντας τη γνώση μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού.
Το «παιδιά επί σκηνής» πραγματοποιεί επίσης αυτοτελή εργαστήρια βιωματικής εκπαίδευσης. Σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει διαδραστικά εργαστήρια βασισμένα στην ύλη των μαθημάτων της κάθε σχολικής τάξης.
Όπως και εορταστικά, πολιτιστικά προγράμματα, διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις.
Καθώς και διαδραστικά επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς.
Ακολουθούν πληροφορίες για τα προγράμματα των σχολικών ομάδων και των εκπαιδευτικών.Μπορείτε να επιλέξετε όποιο/όποια επιθυμείτε και καλύπτει τις ανάγκες σας, δεν υπάρχει προ-απαιτούμενη σειρά παρακολούθησης.
«Ο Κύκλος των Συναισθημάτων» - Διαδραστικά Παιχνίδια με τα Συναισθήματα
Το θεατρικό εργαστήρι «παιδιά επί σκηνής», μ’ έναν ιδιαίτερο δημιουργικό τρόπο, παροτρύνει τα παιδιά να παίξουν στον «Κύκλο των Συναισθημάτων» και να δώσουν ρόλο και λόγο, κίνηση και χρώμα στα συναισθήματά τους!
Στόχος των διαδραστικών προγραμμάτων είναι τα παιδιά, μέσα από τη χαρά του θεατρικού παιχνιδιού, των παραμυθιών, της μουσικής και της κίνησης ναπαίξουν με τα συναισθήματά τους, να μάθουν να τα αναγνωρίζουν, να τα εκφράζουν και ν’ «ανακαλύψουν» τους δικούς τους τρόπους να τα διαχειρίζονται. Ενισχύοντας έτσι την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στις ικανότητές τους.