σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων

Το εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης και μάθησης «παιδιά επί σκηνής» πραγματοποιεί αυτοτελή διαδραστικά προγράμματα συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ) για παιδιά από 3 – 12 ετών και έφηβους. 
 
Καθώς και εκπαιδευτικά - πολιτιστικά προγράμματα, διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, εορταστικές εκδηλώσεις για παιδιά και έφηβους, όπως και βιωματικά επιμορφωτικά σεμινάρια για γονείς, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Τα θεατροποιημένα αυτοτελή προγράμματα «ταξιδεύουν» στα σχολεία της Αττικής κι όλης της Ελλάδας και παρουσιάζονται με επιτυχία και σε σχολεία της Νέας Υόρκης.
 
Πραγματοποιούνται είτε στο χώρο του σχολείου, είτε στο χώρο παρουσίασής τους, από εμψυχωτές του θεατρικού εργαστηρίου «παιδιά επί σκηνής». Όπως επίσης μπορούν να πραγματοποιηθούν και διαδικτυακά/online.
 
Όλα τα προγράμματα είναι διαδραστικά, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα της ενεργής συμμετοχής στην εξέλιξη και στη δράση τους. Προσφέροντάς τη γνώση μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού.
 
Το κάθε πρόγραμμα είναι αυτοτελές κι ολοκληρώνεται σε μία συνάντηση.

Οι ομάδες αποτελούνται από παιδιά – έφηβους και γονείς, θεωρώντας σημαντική τη «συνύπαρξή» τους. Καθώς μέσα από τη διάδραση και τη χαρά του παιχνιδιού θα αναπτυχθούν κοινοί «κώδικες» μεταξύ παιδιών και γονέων, κοινοί τρόποι σκέψης, κοινές λύσεις αντιμετώπισης όποιας δύσκολης «συνθήκης». Αυτοί οι κοινοί «κώδικες» διαμορφώνουν και στηρίζουν τον αυτοσεβασμό και την αρμονική συνύπαρξη με τους άλλους.
 
Ημέρες παρουσίασης των προγραμμάτων τα Σαββατοκύριακα, σε ημερομηνίες και ώρες που καθορίζονται από κοινού, αρκεί η ημερομηνία επιλογής σας να είναι διαθέσιμη από το εργαστήρι.
 
Ακολουθούν πληροφορίες για τα προγράμματα των ομάδων παιδιών - γονέων καθώς και των βιωματικών επιμορφωτικών σεμιναρίων γονέων. 

Μπορείτε να επιλέξετε όποιο/όποια επιθυμείτε και καλύπτει τις ανάγκες σας, δεν υπάρχει προ-απαιτούμενη σειρά παρακολούθησης. 

 

«Ο Κύκλος των Συναισθημάτων» - Διαδραστικά Παιχνίδια με τα Συναισθήματα

Το θεατρικό εργαστήρι «παιδιά επί σκηνής», με έναν ιδιαίτερο δημιουργικό τρόπο, παροτρύνει τα παιδιά να παίξουν στον «Κύκλο των Συναισθημάτων» και να δώσουν ρόλο και λόγο, κίνηση και χρώμα στα συναισθήματά τους! 

Μέσα από την εμπειρία του παιχνιδιού και χρησιμοποιώντας τα «εργαλεία» της Τέχνης η γνώση γίνεται βιωματική. Με τη χαρά αυτής της γνώσης μικροί και μεγάλοι θα παίξουμε με τα συναισθήματα! Θέλοντας να τα αναγνωρίσουμε, να τα εκφράσουμε, να «ανακαλύψουμε» τους δικούς μας τρόπους να τα διαχειριζόμαστε. Ενισχύοντας έτσι την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στις ικανότητές μας.

 

 

«Η Χαρά για το Μεγάλο Σχολείο!»

«Η Χαρά για το Μεγάλο Σχολείο!»

Πρόγραμμα συναισθηματικής νοημοσύνης για την ομαλή ένταξη των παιδιών στην πρώτη δημοτικού.

«Το Νησί των Συναισθημάτων»

«Το Νησί των Συναισθημάτων»

«Μια φορά κι έναν καιρό ξεπρόβαλλε από τη θάλασσα ένα νησί, που υπάρχει μέχρι και σήμερα, το Νησί των Συναισθημάτων… που κρύβει έναν κρυμμένο θησαυρό!».

«Τα Συναισθήματα μιλάνε με Χρώματα!»

«Τα Συναισθήματα μιλάνε με Χρώματα!»

Στο «Νησί των Συναισθημάτων», από τα πολύ παλιά χρόνια αλλά μέχρι και σήμερα, κατοικούν η Χαρά, η Λύπη, ο Φόβος, ο Θυμός, η Βαρεμάρα, η Ζήλεια, η Ντροπή…».

«Θυμός, Αυτός ο τύπος ο καταστροφικός!»

«Θυμός, Αυτός ο τύπος ο καταστροφικός!»

«Όταν θυμώνω νιώθω ηφαίστειο έτοιμο να εκραγώ, νιώθω σα δράκος που βγάζει φωτιές και τα καίει όλα στο λεπτό! Θέλω να κλωτσήσω, να ουρλιάξω, να χτυπήσω, τίποτα όρθιο να μην αφήσω!

«Δε φοβάμαι να φοβάμαι!»

«Δε φοβάμαι να φοβάμαι!»

«Δεν είσαι ο μόνος που φοβάται», μου είπε το γερο-ξωτικό. «Όλοι, μικροί και μεγάλοι, έχουμε κάποιους φόβους.

«Είμαι εγώ... μ’ αγαπώ!»

«Είμαι εγώ... μ’ αγαπώ!»

«Όταν ήταν μικρή η Κυρία Αυτοεκτίμηση τσακωνόταν συνεχώς με τη σκιά της! Δεν ταιριάζανε καθόλου! Άσπρο, έλεγε εκείνη, μαύρο, απαντούσε η ολόμαυρη σκιά της.

«Οι Εξερευνητές των Συναισθημάτων»

«Οι Εξερευνητές των Συναισθημάτων»

«Ο Κόμης Συναισθηματίας βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση. Είχε προγραμματίσει έναν υπέροχο χορό στον πύργο του για όλους τους κατοίκους του «Νησιού των Συναισθημάτων» για να γνωρίσουν από κοντά τα Συναισθήματα!

«Eγώ κι Εσύ… Μαζί και Διαφορετικοί!»

«Eγώ κι Εσύ… Μαζί και Διαφορετικοί!»

«… κι ο Εγώ κι ο Εσύ ξεκίνησαν το ταξίδι τους στο «Δάσος των Αναμνήσεων», για να συναντήσουν τη Νεράϊδα τη Λιλή, τον Πύργο των Παραμυθιών, τον Δράκο τον Θυμό, τη σοφή Χελώνα τη Σωσώ, το Δέντρο των Συναισθημάτων,

«Είμαι εγώ και τι αισθάνομαι θα πω!»

«Είμαι εγώ και τι αισθάνομαι θα πω!»

Ένα ταξίδι μέσα στη «ζούγκλα» ξεκινά, για να ξεγελάσουμε όμως τα «λιοντάρια» και να βγούμε σώοι κι αβλαβείς θα πρέπει να λύσουμε γρίφους και να παίξουμε «επικίνδυνα» παιχνίδια!

«Η Φίλη μου η Αποτυχία!»

«Η Φίλη μου η Αποτυχία!»

Αυτοτελές διαδραστικό πρόγραμμα συναισθηματικής νοημοσύνης για τη διαχείριση του φόβου της Αποτυχίας. 

«Επιλέγω να είμαι Χαρούμενος!»

«Επιλέγω να είμαι Χαρούμενος!»

Αυτοτελές διαδραστικό πρόγραμμα συναισθηματικής νοημοσύνης για την αναγνώριση και διαχείριση του άγχους.

βιωματικά επιμορφωτικά σεμινάρια ενηλίκων

βιωματικά επιμορφωτικά σεμινάρια ενηλίκων

Το θεατρικό εργαστήρι "παιδιά επί σκηνής" θα πραγματοποιήσει από τον Οκτώβριο 2023 έως τον Μάϊο 2024 τα βιωματικά επιμορφωτικά σεμινάρια για γονείς και εκπαιδευτικούς. Αναφέρονται ενδεικτικές θεματολογίες.

Πληροφορίες

Το «παιδιά επί σκηνής» είναι ένα εργαστήρι έκφρασης, μάθησης και δράσης για παιδιά, έφηβους κι ενήλικες. Δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 2000, εφαρμόζοντας τις αρχές της σύγχρονης παιδαγωγικής στους τομείς δράσης του. 

Πραξιτέλους 43, 12136 Περιστέρι
210-5747773, 694-5569273