εργαστήρια βιωματικής μάθησης

εργαστήρια βιωματικής μάθησης - "art διαδραστικά μελετητήρια"

εργαστήρια βιωματικής μάθησης

Στο «art διαδραστικό μελετητήριο» το παιδί μελετά και προετοιμάζει την ύλη των σχολικών μαθημάτων παίζοντας και κάνοντας τη γνώση χαρά!

Το «παιδιά επί σκηνής», σχεδιάζει και πραγματοποιεί το πρότυπο μελετητήριο ως μία σύγχρονη μέθοδο προετοιμασίας και μελέτης, καθώς:

- Χρησιμοποιώντας το παιδί το θέατρο, τη μουσική, το χορό, τα εικαστικά, θα αντιληφθεί και θα αναπτύξει τις δικές του ικανότητες, θα ανακαλύψει το δικό του τρόπο να μαθαίνει, ενισχύοντας έτσι την αυτοεκτίμησή του.


- Παίζοντας η γνώση γίνεται βίωμα, γίνεται διασκέδαση, ξεφεύγει από τα στενά όρια του θρανίου κι αποκτά ενδιαφέρον και νόημα για το παιδί.

Αναφέρουμε ενδεικτικές δραστηριότητες του «art διαδραστικoύ μελετητήριου», οι οποίες διαμορφώνονται πάνω στην ημερήσια ύλη του σχολικού μαθήματος:

  • θεατρικό παιχνίδι
  • παιχνίδια ρόλων
  • παιχνίδια ανάπτυξης της παρατηρητικότητας και της  μνήμης
  • μουσικά και φωνητικά παιχνίδια
  • παιχνίδια αφήγησης και απόδοσης κειμένων
  • παιχνίδια δημιουργικής γραφής
  • εικαστικές δημιουργίες 

Το «art διαδραστικό μελετητήριο» αφορά τα παιδιά της α΄ - β΄ - γ΄ δημοτικού καθώς παιδαγωγικά σε αυτήν την ηλικία μπαίνουν οι βάσεις για την εξέλιξη της ξεχωριστής προσωπικότητας του κάθε παιδιού και της αυτονομίας του και στο επίπεδο της μελέτης.

Οι ομάδες είναι αυστηρά ολιγομελείς, έως 5 παιδιά για την κάθε σχολική τάξη. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Πραγματοποιείται καθημερινά μετά τη λήξη των σχολικών μαθημάτων. Μπορείτε να ενημερωθείτε και να επιλέξετε το πρόγραμμα που εξυπηρετεί τις ανάγκες σας.

Το «art διαδραστικό μελετητήριο» πραγματοποιείται επίσης και για παιδιά νηπιαγωγείου, καθώς μέσα από το παιχνίδι και την επικοινωνία το παιδί θα εξασκήσει δεξιότητες κοινωνικές, νοητικές, αισθητηριακές, κίνησης, λόγου και θα αναπτύξει τη συναισθηματική του νοημοσύνη. Παίρνοντας τα σωστά εφόδια για την ομαλή μετάβαση στο δημοτικό, μία τόσο σημαντική αλλαγή στη ζωή του. 


Οι ομάδες για τα παιδιά του νηπιαγωγείου πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, απογευματινές ώρες.

Τα «art διαδραστικά μελετητήρια» πραγματοποιούνται διά ζώσης ή διαδικτυακά σε όλη την Ελλάδα. Με ολιγάριθμες ομάδες παιδιών ή ατομικά μαθήματα. 

Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία ή να αποστείλετε email εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Πληροφορίες

Το «παιδιά επί σκηνής» είναι ένα εργαστήρι έκφρασης, μάθησης και δράσης για παιδιά, έφηβους κι ενήλικες. Δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 2000, εφαρμόζοντας τις αρχές της σύγχρονης παιδαγωγικής στους τομείς δράσης του. 

Πραξιτέλους 43, 12136 Περιστέρι
210-5747773, 694-5569273