ετήσια εργαστήρια ενηλίκων

ετήσια εργαστήρια ενηλίκων

etisia ergastiria enilikon

Το παιχνίδι είναι συνυφασμένο με τα παιδιά κι αποτελεί την πιο γλυκιά ανάμνηση της παιδικής μας ηλικίας, αγνοούμε όμως ή ξεχνάμε πόσο σημαντικό, επίσης, είναι για την ενήλικη ζωή μας!

Η χαρά του παιχνιδιού κι η ελεύθερη έκφρασή μας μέσα από την Τέχνη πολλές φορές βοηθούν να ανακαλύψουμε αθέατες πτυχές του εαυτού μας και να βρούμε νέους τρόπους αντίληψης και διαχείρισης των πραγμάτων.

Το θεατρικό εργαστήρι  «παιδιά επί σκηνής» σχεδιάζει και υλοποιεί ετήσια εργαστήρια για ενήλικες που «αναζητούν» αυτούς τους δημιουργικούς δρόμους έκφρασης κι επικοινωνίας.

Χρησιμοποιώντας το σώμα μας και τη φαντασία μας, το λόγο και τη σιωπή, τη μουσική και την κίνηση, το θέατρο και τη χαρά της ομαδικότητας, θα παίξουμε, θα εκτονωθούμε, θα εμπνευστούμε. Θα εκφράσουμε, χωρίς τους συνήθεις αυτοπεριορισμούς μας, τα συναισθήματά μας. Θα επικοινωνήσουμε, χωρίς τον φόβο της έκθεσης και της κριτικής. Αποκτώντας βιωματικά, λόγω της διάδρασης, «εφόδια» διαχείρισης της καθημερινότητάς μας.

Καθώς το παιχνίδι και η Τέχνη δεν κάνουν τη ζωή λιγότερο σοβαρή, την κάνουν λιγότερο μονότονη!

Το μάθημα είναι μία φορά την εβδομάδα, διάρκειας 60΄ - 90΄.

Αφορά οποιονδήποτε επιθυμεί τη δημιουργική έκφρασή του, καθώς και σε εμψυχωτές ομάδων, εκπαιδευτικούς, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, θεατρολόγους, ψυχολόγους, καλλιτέχνες, επαγγελματίες του χώρου της επικοινωνίας.

Τα μαθήματα της φετινής χρονιάς θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο 2023 και θα ολοκληρωθούν τον Μάϊο 2024.

Θα πραγματοποιηθούν το εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης, καθώς και το εργαστήρι προετοιμασίας θεατρικής παράστασης.

Είναι στην απόλυτη ευχέρεια του ενδιαφερόμενου η επιλογή εργαστηρίου που επιθυμεί να παρακολουθήσει.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα ανοικτό - δωρεάν μάθημα ώστε να βιώσουν τη διαδικασία του μαθήματος, να γνωρίσουν τους εμψυχωτές και την ομάδα.

Τα ανοικτά – δωρεάν μαθήματα των εργαστηρίων ξεκινούν από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023.

Για την απαραίτητη δήλωση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία ή να αποστείλετε emailεκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση paidiaepiskinis@yahoo.gr.

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης, σε όσους το επιθυμούν.

Πληροφορίες

Το «παιδιά επί σκηνής» είναι ένα εργαστήρι έκφρασης, μάθησης και δράσης για παιδιά, έφηβους κι ενήλικες. Δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 2000, εφαρμόζοντας τις αρχές της σύγχρονης παιδαγωγικής στους τομείς δράσης του. 

Πραξιτέλους 43, 12136 Περιστέρι
210-5747773, 694-5569273