ετήσια εργαστήρια

ετήσια εργαστήρια

paidia theatriko paixnidiΤα παιδιά χρησιμοποιώντας το θέατρο και τα "εργαλεία" του, θα πειραματιστούν με το σώμα, τις αισθήσεις, τη φαντασία. Με την ασφάλεια που εξασφαλίζει ο «ρόλος» θα εκφράσουν αναστολές και φοβίες, συναισθήματα κι επιθυμίες. Με τη σωματική έκφραση, τις παντομίμες, τους αυτοσχεδιασμούς, χωρίς απαραίτητα τον προφορικό λόγο, θα εκφραστούν με μεγαλύτερη άνεση τα πιο εσωστρεφή παιδιά. Με τα φωνητικά παιχνίδια θα βελτιώσουν το λεξιλόγιο τους και θα αναπτύξουν την ευφράδεια του λόγου τους. Με τα ομαδικά παιχνίδια θα συνεργαστούν, θα υποχωρήσουν, θα επικοινωνήσουν βιώνοντας την έννοια της ομάδας και της φιλίας.

Τα ετήσια εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης διαμορφώνονται ηλικιακά κι οι ομάδες είναι ολιγομελείς. Εξυπηρετώντας τις διαφορετικές ανάγκες της κάθε ηλικίας και του κάθε παιδιού ξεχωριστά.

Τα μαθήματα των ετήσιων εργαστηρίων σχεδιάζονται και υλοποιούνται με συγκεκριμένη ύλη διδασκαλίας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Με στόχο την ολοκληρωμένη εξέλιξη του παιδιού σε παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό επίπεδο.

Πραγματοποιούνται διά ζώσης, καθώς και με διαδικτυακά/online μαθήματα. Το κάθε μέλος μπορεί να επιλέξει τον τρόπο παρακολούθησης που επιθυμεί.

Τα διαδικτυακά/online μαθήματα των εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα ετήσια εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης και συναισθηματικής ανάπτυξης για τη φετινή χρονιά ξεκινούν από τον Σεπτέμβριο 2023 κι ολοκληρώνονται τον Μάϊο 2024.

 • εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού - συναισθηματικής ανάπτυξης (18 – 35 μηνών)
  (ομάδες με παιδιά και γονείς)

 • εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού - συναισθηματικής ανάπτυξης
  (παιδιά, έφηβοι, ενήλικες)
 • εργαστήρια προετοιμασίας υποψηφίων για το καλλιτεχνικό γυμνάσιο - λύκειο και τις δραματικές σχολές
  (για παιδιά από Ε΄ δημοτικού, έφηβους, ενήλικες)
 • εργαστήρια βιωματικής μάθησης – «art διαδραστικά μελετητήρια» των σχολικών μαθημάτων                                   
  (παιδιά νηπιαγωγείου και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης)
 • εργαστήρια σωματικής έκφρασης και υποκριτικής
  (έφηβοι, ενήλικες)
 • εργαστήρια art therapy, χοροθεραπείας, δραματοθεραπείας
  (έφηβοι, ενήλικες και ομάδες παιδιών - γονέων)
 • εργαστήρια – επιμορφωτικά διαδραστικά σεμινάρια
  (εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, εκπαιδευτικούς, θεατρολόγους, καλλιτέχνες)
 • εργαστήρια δημιουργικής γραφής και αφήγησης
  (παιδιά, έφηβοι, ενήλικες)
 • εργαστήρια εικαστικών και κινουμένου σχεδίου

Τα εργαστήρια ξεκινούν από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 και θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα ετήσια εργαστήρια μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία ή να αποστείλετε email εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Πληροφορίες

Το «παιδιά επί σκηνής» είναι ένα εργαστήρι έκφρασης, μάθησης και δράσης για παιδιά, έφηβους κι ενήλικες. Δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 2000, εφαρμόζοντας τις αρχές της σύγχρονης παιδαγωγικής στους τομείς δράσης του. 

Πραξιτέλους 43, 12136 Περιστέρι
210-5747773, 694-5569273