δράση

δράση

δράση

Το «παιδιά επί σκηνής» δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 2000 κι είναι καταξιωμένο στο χώρο του για τα πρωτοποριακά διαδραστικά εργαστήρια και προγράμματα που σχεδιάζει και υλοποιεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (διά ζώσης και διαδυκτιακά/online).

Καθώς και για το Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ «Παιδιά Επί Σκηνής», παρουσιάζοντας καλλιτεχνικά δρώμενα των ομάδων του.

Στα χρόνια της δράσης του έχει έντονη παρουσία στο χώρο της εκπαίδευσης καθώς και της καλλιτεχνικής έκφρασης. Ενδεικτικά αναφέρουμε μέρος αυτής:

Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ 2023

Το 12ο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ «Παιδιά Επί Σκηνής» πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο ΣΥΓΧΡΟΝΟ (Μάϊος – Ιούνιος 2023). Συμμετείχαν παιδιά από 6 – 12 ετών, έφηβοι κι ενήλικες, παρουσιάζοντας τις θεατρικές παραστάσεις των ομάδων τους. Τα «παιδιά επί σκηνής» έπαιξαν για τον Θοδωρή Ντούμα, εκπληρώνοντας τον σκοπό του εκάστοτε Φεστιβάλ μας, την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στον εθελοντισμό.

 

«Ο Κύκλος των Συναισθημάτων»

«Ο Κύκλος των Συναισθημάτων» είναι μία σειρά από αυτοτελή διαδραστικά προγράμματα συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ) που παρουσιάζονται με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος των προγραμμάτων να δοθούν εφόδια σε γονείς κι εκπαιδευτικούς για να βοηθούν τα παιδιά στη διαχείριση θεμάτων της καθημερινότητάς τους.

Η παρουσίαση των προγραμμάτων τα Σαββατοκύριακα αφορά ομάδες κοινού (παιδιά και γονείς) κι ομάδες Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Τις καθημερινές αφορούν ομάδες παιδιών κι εκπαιδευτικών (προσχολικής, πρωτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).

Τη χρονιά 2023 – 2024 θα εκδοθεί η πρώτη σειρά προγραμμάτων EQ ως ένα βοηθητικό εγχειρίδιο για εκπαιδευτικούς και γονείς.

 

TEDxDUA– «PLAY»

Σχεδιασμός και παρουσίαση του αυτοτελούς διαδραστικού workshop «Play»,  με κεντρικό άξονα θεματολογίας και δράσης τη σημαντικότητα του παιχνιδιού στην ενήλικη ζωή μας. Στόχος η αυτογνωσία μέσα από την παρατηρητικότητα αυτοματοποιημένων συμπεριφορών μας. 

Συμμετοχή - TEDxDUA 2022

 

Νέα Υόρκη – Αυτοτελή προγράμματα EQ

Το «παιδιά επί σκηνής» ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και παρουσίασε αυτοτελή διαδραστικά προγράμματα συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ) σε ομάδες παιδιών κι ενηλίκων. Ξεκινώντας κι εδραιώνοντας μία ενδιαφέρουσα και δημιουργική συνεργασία με ομάδες σχολείων της ελληνικής ομογένειας.

 

«Εγώ κι Εσύ... Μαζί και Διαφορετικοί!»

Παρουσίαση του αυτοτελούς προγράμματος EQ  «Εγώ κι Εσύ… Μαζί και Διαφορετικοί!» υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ένα διαδραστικό παραμύθι για τη μοναδικότητα του καθενός μας και τη σπουδαιότητα της φιλίας που παρουσιάστηκε δωρεάν σε σχολεία, με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού ρατσισμού απέναντι σε κοινωνικές ομάδες διαφορετικού βιοτικού επιπέδου (υλικού, πνευματικού, πολιτιστικού).

 

«Επιλέγω να είμαι Χαρούμενος!»

Παρουσίαση του προγράμματος EQ για έφηβους και γονείς, σχετικά με τη διαχείριση του άγχους και την προσαρμογή σε νέες συνθήκες.

 

ΑΝΙΜΑ ΣΥΡΟΣ και ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

Σχεδιασμός και υλοποίηση εργαστηρίου θεατρικού παιχνιδιού με κεντρικό άξονα δράσης: το θέατρο γίνεται «εικόνα».

Συμμετοχή στο 3ήμερο Εργαστήρι Αnimation, το πρόγραμμα παρακολούθησαν ομάδες παιδιών ηλικίας 6 – 12 ετών.

 

«Το Παραμύθι της Γης»

Από τον κύκλο «Όλοι είμαστε η Γη» των εκπαιδευτικών βιωματικών προγραμμάτων του «παιδιά επί σκηνής».

Το διαδραστικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε Ημερίδα του Δικτύου «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» και «ταξίδεψε» σε σχολεία.

 

«Η Βάρκα στον Ουρανό και ο Miro»

Από τον κύκλο «Παραμύθι και χρώματα» των εκπαιδευτικών βιωματικών προγραμμάτων που παρουσίασε το «παιδιά επί σκηνής» σε σχολεία.

Διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου του Β. Ηλιόπουλου «Η βάρκα στον ουρανό», συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη.

 

«Η βαλίτσα με τις τρεις τσαγιέρες»

του Β. Ηλιόπουλου, συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη.

Επιμέλεια της θεατρικής διασκευής του έργου και παραγωγή – παρουσίαση της interactive θεατρικής παράστασης για παιδιά (5 – 12 ετών).

Η παράσταση παρουσιάστηκε στην «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» και «ταξίδεψε» σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

«Πως γελούν οι Αγέλαστοι!»

Ιnteractive θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο των Χ. και Π. Κατσιμίχα.

Η παράσταση παρουσιάστηκε σε σχολεία της πρωτοβάθμιας, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.

 

«Το Καινούριο Λουλούδι»

του Μ. Κοντολέων, συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη.

Ταινία μικρού μήκους κινουμένου σχεδίου (animation) από την ομάδα των παιδιών του εργαστηρίου δημιουργικής απασχόλησης κινουμένου σχεδίου.
Η ταινία συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

 

 

Πληροφορίες

Το «παιδιά επί σκηνής» είναι ένα εργαστήρι έκφρασης, μάθησης και δράσης για παιδιά, έφηβους κι ενήλικες. Δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 2000, εφαρμόζοντας τις αρχές της σύγχρονης παιδαγωγικής στους τομείς δράσης του. 

Πραξιτέλους 43, 12136 Περιστέρι
210-5747773, 694-5569273