δράση

δράση

δράση

Το «παιδιά επί σκηνής» δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 2000 κι είναι καταξιωμένο στο χώρο του για τα πρωτοποριακά διαδραστικά εργαστήρια και προγράμματα που σχεδιάζει και υλοποιεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (διά ζώσης και διαδυκτιακά/online).

Καθώς και για τοΦεστιβάλ «Παιδιά Επί Σκηνής», παρουσιάζοντας καλλιτεχνικά δρώμενα των ομάδων του.

Στα χρόνια της δράσης του έχει έντονη παρουσία στο χώρο της εκπαίδευσης καθώς και της καλλιτεχνικής έκφρασης. Ενδεικτικά αναφέρουμε μέρος αυτής:

 

«Ο Κύκλος των Συναισθημάτων»

«Ο Κύκλος των Συναισθημάτων» είναι μία σειρά από αυτοτελή διαδραστικά προγράμματα συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ) που παρουσιάζονται σε σχολεία. Τις καθημερινές με ομάδες παιδιών κι εκπαιδευτικών, τα Σαββατοκύριακα με ομάδες παιδιών και γονιών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Η παρουσίαση των προγραμμάτων, επίσης τα Σαββατοκύριακα, γίνεται και στο χώρο μας, όπως και σε άλλους πολιτιστικούς - καλλιτεχνικούς χώρους, για ομάδες παιδιών και γονιών.

 

TEDxDUA– «PLAY»

Σχεδιασμός και παρουσίαση του αυτοτελούς διαδραστικού workshop«Play»,  με κεντρικό άξονα θεματολογίας και δράσης τη σημαντικότητα του παιχνιδιού στην ενήλικη ζωή μας. Στόχος η αυτογνωσία μέσα από την παρατηρητικότητα αυτοματοποιημένων συμπεριφορών μας. 

Συμμετοχή - TEDxDUA 2022

 

Νέα Υόρκη – Αυτοτελή προγράμματα EQ

Το «παιδιά επί σκηνής» ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και παρουσίασε αυτοτελή διαδραστικά προγράμματα συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ) σε ομάδες παιδιών κι ενηλίκων. Ξεκινώντας κι εδραιώνοντας μία ενδιαφέρουσα και δημιουργική συνεργασία με ομάδες σχολείων της ελληνικής ομογένειας.

 

«Εγώ κι Εσύ... Μαζί και Διαφορετικοί!»

Παρουσίαση του αυτοτελούς προγράμματος EQ  «Εγώ κι Εσύ… Μαζί και Διαφορετικοί!» υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ένα διαδραστικό παραμύθι για την αποδοχή της διαφορετικότητας και τη σπουδαιότητα της φιλίας που παρουσιάστηκε σε σχολεία χωρίς το αντίτιμο εισιτηρίου, με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού ρατσισμού σε κοινωνικές ομάδες διαφορετικού βιοτικού επιπέδου (υλικού, πνευματικού, πολιτιστικού).

 

«Επιλέγω να είμαι Χαρούμενος!»

Παρουσίαση του προγράμματος EQ για έφηβους και γονείς, σχετικά με τη διαχείριση του άγχους και την προσαρμογή σε νέες συνθήκες.

Πραγματοποιήσαμε Ημερίδα με τη συγκεκριμένη θεματολογία («Το άγχος στην εφηβεία») για την ενημέρωση παιδιών και γονιών από ειδικούς. Η παρουσίαση του προγράμματος αποτέλεσε τη βιωματική γνώση σχετικά με την αναγνώριση του συναισθήματος του άγχους και τη διαχείρισή του. Το συγκεκριμένο αυτοτελές πρόγραμμα έχει επίσης επιλεγεί να παρουσιασθεί σε σχολεία, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στη Νέα Υόρκη.

 

ΑΝΙΜΑ ΣΥΡΟΣ και ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

Σχεδιασμός και υλοποίηση εργαστηρίου θεατρικού παιχνιδιού με κεντρικό άξονα δράσης: το θέατρο γίνεται «εικόνα».

Συμμετοχή στο 3ήμερο Εργαστήρι Αnimation, το πρόγραμμα παρακολούθησαν ομάδες παιδιών ηλικίας 6 – 12 ετών.

 

«Το Παραμύθι της Γης»

Από τον κύκλο «Όλοι είμαστε η Γη» των εκπαιδευτικών βιωματικών προγραμμάτων του «παιδιά επί σκηνής».

Το διαδραστικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε Ημερίδα του Δικτύου «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» και «ταξίδεψε» σε σχολεία.

 

«Η Βάρκα στον Ουρανό και ο Miro»

Από τον κύκλο «Παραμύθι και χρώματα» των εκπαιδευτικών βιωματικών προγραμμάτων που παρουσίασε το «παιδιά επί σκηνής» σε σχολεία.

Διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου του Β. Ηλιόπουλου «Η βάρκα στον ουρανό», συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη.

 

«Η βαλίτσα με τις τρεις τσαγιέρες»

του Β. Ηλιόπουλου, συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη.

Επιμέλεια της θεατρικής διασκευής του έργου και παραγωγή – παρουσίαση της

interactive θεατρικής παράστασης για παιδιά (5 – 12 ετών).

Η παράσταση παρουσιάστηκε στην «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» και «ταξίδεψε» σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

«Πως γελούν οι Αγέλαστοι!»

Ιnteractive θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο των Χ. και Π. Κατσιμίχα.

Η παράσταση παρουσιάστηκε σε σχολεία της πρωτοβάθμιας, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.

 

«Το Καινούριο Λουλούδι»

του Μ. Κοντολέων, συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη.

Ταινία μικρού μήκους κινουμένου σχεδίου (animation) από την ομάδα των παιδιών του εργαστηρίου δημιουργικής απασχόλησης κινουμένου σχεδίου.
Η ταινία συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Πληροφορίες

Το «παιδιά επί σκηνής» είναι ένα εργαστήρι έκφρασης, μάθησης και δράσης για παιδιά, έφηβους κι ενήλικες. Δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 2000, εφαρμόζοντας τις αρχές της σύγχρονης παιδαγωγικής στους τομείς δράσης του. 

Πραξιτέλους 43, 12136 Περιστέρι
210-5747773, 694-5569273