εκπαιδευτικά προγράμματα

«Είμαι εγώ... μ’ αγαπώ!»

«Είμαι εγώ... μ’ αγαπώ!»

«Όταν ήταν μικρή η Κυρία Αυτοεκτίμηση τσακωνόταν συνεχώς με τη σκιά της! Δεν ταιριάζανε καθόλου! Άσπρο, έλεγε εκείνη, μαύρο, απαντούσε η ολόμαυρη σκιά της.

Δεν περνούσε μέρα χωρίς να καβγαδίσουν, «δε μ’ αρέσεις» της φώναζε θυμωμένη  η Κυρία Αυτοεκτίμηση, «εμένα όμως μ’ αρέσεις», ούρλιαζε η σκιά της. Δεν περνούσε μέρα χωρίς να σκαρφιστεί έναν τρόπο για να τη ξεφορτωθεί! Μάταια… Η σκιά της την αγαπούσε πολύ και δεν ήθελε με τίποτα στον κόσμο να την αποχωριστεί.

Όσο όμως μεγάλωνε η Κυρία Αυτοεκτίμηση καταλάβαινε ότι η σκιά της ήταν μοναδική, όπου κι αν κοίταζε δεν υπήρχε καμία άλλη ίδια! «Σ’ αγαπώ», φώναξε χαρούμενη στη σκιά της και με μια αγκαλιά κι ένα φιλί σταμάτησαν οι τσακωμοί!».

Η αυτοεκτίμηση είναι η προστασία του παιδιού απέναντι στις προκλήσεις της ζωής.

Ένα διαδραστικό παραμύθι για να γνωρίσουμε, μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού και της ενεργής συμμετοχής, τον εαυτό μας. Να χαρούμε για τις ικανότητες και τις αδυναμίες μας, να συνειδητοποιήσουμε ότι κανείς από εμάς δεν είναι καλύτερος ή χειρότερος, είναι απλά διαφορετικός γιατί είναι μοναδικός!

Το πρόγραμμα αφορά παιδιά ηλικίας από 5 έως 8 ετών. 

Οι ομάδες χωρίζονται ηλικιακά και αποτελούνται από παιδιά κι εκπαιδευτικούς.

Το διαδραστικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε μία συνάντηση, διάρκειας 60΄ - 90΄, ανάλογα την ηλικιακή ομάδα.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικές με την πραγματοποίηση του θεατρικού δρώμενου «Είμαι εγώ… μ’ αγαπώ!» μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία ή να αποστείλετε email εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση paidiaepiskinis@yahoo.gr.

 

Πληροφορίες

Το «παιδιά επί σκηνής» είναι ένα εργαστήρι έκφρασης, μάθησης και δράσης για παιδιά, έφηβους κι ενήλικες. Δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 2000, εφαρμόζοντας τις αρχές της σύγχρονης παιδαγωγικής στους τομείς δράσης του. 

Πραξιτέλους 43, 12136 Περιστέρι
210-5747773, 694-5569273