«Δε φοβάμαι να φοβάμαι!»

«Δε φοβάμαι να φοβάμαι!»

«Δεν είσαι ο μόνος που φοβάται», μου είπε το γερο-ξωτικό. «Όλοι, μικροί και μεγάλοι, έχουμε κάποιους φόβους.

Όταν όμως γνωρίσεις τον κύριο Φόβο, όταν παίξεις μαζί του, όταν τον φωνάξεις με το όνομά του και δε ντρέπεσαι γι’ αυτόν, όταν τον συστήσεις στους φίλους σου τότε θα καταλάβεις πόσο γενναίος είσαι! Δεν τον φοβάσαι πια, αυτός σε φοβάται! Γιατί ο φόβος, αυτός ο ψιλόλιγνος κύριος με το μαύρο κοστούμι και τα κόκκινα παπούτσια, είναι πολύ φοβητσιάρης…!».

Ο φόβος μπορεί να μας «φοβίζει» και να μας δυσκολεύει αλλά μπορεί να γίνει βοηθός μας και να μας προστατεύει.
Τα παιδιά θα επισκεφτούν τον κο Φόβο για να τον γνωρίσουν. Παίζοντας μαζί του με θεατροπαιχνίδια, παραμύθια και μουσικές θα του δώσουν «μορφή» και λόγο. Για να εκφράσουν δικούς τους φόβους και να βρουν το δικό τους τρόπο να τους αντιμετωπίσουν. Ενισχύοντας, μ’ αυτόν τον τρόπο, την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στις ικανότητές τους.

Το πρόγραμμα αφορά παιδιά ηλικίας από 3 έως 8 ετών.

Οι ομάδες χωρίζονται ηλικιακά κι αποτελούνται από παιδιά και γονείς.

Το διαδραστικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε μία συνάντηση, διάρκειας 60΄ - 90΄, ανάλογα την ηλικιακή ομάδα.

Για την απαραίτητη κράτηση συμμετοχής επικοινωνήστε με τη γραμματεία ή στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.@Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Πληροφορίες

Το «παιδιά επί σκηνής» είναι ένα εργαστήρι έκφρασης, μάθησης και δράσης για παιδιά, έφηβους κι ενήλικες. Δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 2000, εφαρμόζοντας τις αρχές της σύγχρονης παιδαγωγικής στους τομείς δράσης του. 

Πραξιτέλους 43, 12136 Περιστέρι
210-5747773, 694-5569273