«Θυμός, Αυτός ο τύπος ο καταστροφικός!»

«Θυμός, Αυτός ο τύπος ο καταστροφικός!»

«Όταν θυμώνω νιώθω ηφαίστειο έτοιμο να εκραγώ, νιώθω σα δράκος που βγάζει φωτιές και τα καίει όλα στο λεπτό! Θέλω να κλωτσήσω, να ουρλιάξω, να χτυπήσω, τίποτα όρθιο να μην αφήσω!

Ο θυμός είναι ένα από τα δυσκολότερα συναισθήματα μιας και τα παιδιά συχνά δεν τον αναγνωρίζουν κι αντιδρούν αντανακλαστικά. Τα παιδιά ταξιδεύουν στη «Χώρα του Θυμού» και στη «Χώρα της Ηρεμίας» για να μάθουν «πως ο θυμός έρχεται και φεύγει, η ηρεμία πάντα μένει»! 

Παίζοντας με τους ήχους, με την κίνηση, με τα χρώματα θα αναγνωρίσουν ότι υπάρχουν σημάδια που μας προειδοποιούν όταν θυμώνουμε. Με τα παιχνίδια «μεταμορφώσεων» θα ανακαλύψουν τρόπους έκφρασης και διαχείρισης του θυμού τους. Με διάθεση αυτοσεβασμού και στόχο την αρμονική συνύπαρξη με τους άλλους. 

Το πρόγραμμα αφορά παιδιά ηλικίας από 3 έως 8 ετών. 

Οι ομάδες χωρίζονται ηλικιακά κι αποτελούνται από παιδιά και γονείς.

Το διαδραστικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε μία συνάντηση, διάρκειας 60΄ - 90΄, ανάλογα την ηλικιακή ομάδα.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικές με την πραγματοποίηση του θεατρικού δρώμενου «Θυμός, Αυτός ο τύπος ο καταστροφικός!» μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία ή να αποστείλετε email εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση paidiaepiskinis@yahoo.gr.

 

 

Πληροφορίες

Το «παιδιά επί σκηνής» είναι ένα εργαστήρι έκφρασης, μάθησης και δράσης για παιδιά, έφηβους κι ενήλικες. Δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 2000, εφαρμόζοντας τις αρχές της σύγχρονης παιδαγωγικής στους τομείς δράσης του. 

Πραξιτέλους 43, 12136 Περιστέρι
210-5747773, 694-5569273